Η Αμοργός είναι ένα νησί με πανάρχαιο πολιτισμό που βρίσκεται στις ανατολικές Κυκλάδες καταμεσής του Αιγαίου. Το νησί του ”Απέραντου Γαλάζιου” που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και που θα σας κατακτήσει με την παρθένα ορεινή φύση, με την υπέροχη μπλέ θάλασσα, και τα γραφικά χωριά του όπου διατηρούνται ακόμη ζωντανές οι παραδόσεις και ο τρόπος ζωής.

Η φύση είναι γεμάτη με όμορφα μονοπάτια, λουλούδια και βότανα. Εδώ θα βρείτε τον αρχαίο πολιτισμό και τη φιλοξενία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Τα αξιοθέατα Aξίζει να επισκεφθείτε την ξακουστή Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, κοντά στην Χώρα με το μουσείο της που έχει πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα αξίζει μια επίσκεψη. Το μουσείο περιέχει μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια από ανασκαφές στο νησί, συμπεριλαμβανομένων απομεινάρια του μινωικού πολιτισμού ηλικίας 4000 χρόνων.

  • Παναγία της Χοζοβιώτισσας
  • Βυζαντινή Μονή του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου
  • Aρχαίος πύργος της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη
  • Αγ.Γεώργιος Βαλσαμίτης
  • Aρχαία Μινώα, Αρκεσίνη & Αιγιάλη – Βίγλα
  • Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας
  • Ναυάγιο του Ολυμπία…

Πεζοπορίες & Μονοπάτια Aπό το κατάλυμα μας έχετε εύκολη πρόσβαση σε πολλά μονοπάτια για πεζοπορία. Κοντά είναι ο Θεολόγος πρώιμη βυζαντινή εκκλησία που χτίστηκε στην περιοχή ενός αρχαίου ναού. Αν συνεχίσετε θα βρείτε την εκκλησία του Σταυρού ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Αμοργού, με καταπληκτική θέα στη θάλασσα και στα γύρω νησιά. Ακριβώς στην κορυφογραμμή πάνω από το χωριό της Λαγκάδας είναι οι μύλοι, όπου οι κάτοικοι της περιοχής μέχρι το 1975 χρησιμοποιούσαν για να αλέσουν σιτάρι ή μπορείτε να περπατήσετε στην αρχαία Βίγλα στα Θολάρια.

Οι παραλίες H κοντινότερη παραλία είναι η αμμώδης παραλία στο λιμάνι της Αιγιάλης. Αν περπατήσετε 20 λεπτά από εκεί να φτάσετε στην παραλία του Λευρωσού. Εάν επίσης περπατήσετε λίγο παραπάνω μπορείτε να επισκεφτείτε τις 2 μικρότερες διπλανές παραλίες, την Ψιλή Άμμο και το Χόχλακα. Μπορείτε να πάρετε το μικρό σκάφος μεταφοράς που πηγαίνει από το λιμάνι της Αιγιάλης.

Μπορούμε να προτείνουμε και κάποιες άλλες παραλίες σε άλλα μέρη του νησιού. Η παραλία της Αγίας Άννας κάτω από το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας με κρυστάλλινα νερά. Είναι η περίφημη παραλία της Αμοργού, όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία ”Απέραντο Γαλάζιο”. Επίσης ο Μούρος αξίζει ,είναι μια καταπληκτική παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά και μπορείτε να ανακαλύψετε τις υποβρύχιες σπηλιές στην άκρη της παραλίας κολυμπώντας.

Το λιμάνι της Αιγιάλης είναι περιτριγυρισμένο από τα τρία γραφικά χωριά Λαγκάδα, Θολάρια και Ποταμό όπου τα παραδοσιακά νησιώτικα έθιμα υπάρχουν ακόμη στην καθημερινή ζωή.
Τα χωριά εχει στενά πλακόστρωτα σοκάκια με τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια, όμορφες εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους.

Η Αιγιάλη είναι μια γοητευτική περιοχή με μια αμμώδη παραλία στον κόλπο της με υπέροχη εξοχή και εκπληκτική θέα. Θα βρείτε ποικιλία από εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ.